vrijdag 9 december 2011

December

December is een drukke maand...... Eerst Sinterklaas. De man is gelukkig weer naar huis. Voor Ligang was het soms te spannend. Hij was boos, driftig, verdrietig en soms echt onuitstaanbaar. Hij haalde ons het bloed onder de nagels vandaan. Als hij om 20:00 uur geen spelletje mocht doen, omdat we het te laat vonden en al was het vrijdag, het was echt bedtijd, kregen wij "ik haat jou" (fijn die leuke tv-programma's) naar ons hoofd...... Uiteraard wordt dit in Huize Kroon niet geaccepteerd. Zo moest hij naar de gang, maar het heeft wel een half uur geduurd voor hij uit z'n boze driftbui was. Toch blijft het ons fantastische mannetje. En hebben mama en Ligang (hij als echt Bak-Piet) samen pepenoten gebakken voor sinterklaas.
Nu de Sint weer naar spanje is, nadat hij eerst een enorme zak met kadotjes heeft achtergelaten, zien we letterlijk de spanning bij Ligang wegglijden. Hij is veel rustiger en accepteerd ook als wij het genoeg vinden en om 19:00 uur de spelletjes uit gaan. Nu staat de kerstboom er weer. De kaarsjes op tafel (deze staan er altijd wel, maar nu nog meer)de lampjes in de boom aan en de adventster voor het raam. Hij speelt lief met de veels te veels kadotjes die hij weer gehad heeft. De playmobil en z'n groene varken (van het spel Angry Birds) zijn erg favoriet. De kerstman komt dit jaar wel, maar brengt niet zoveel meer. Nog een paar kleine dingetjes, voor de vakantie. Jaaaaaaa, 31-12 gaan we lekker een weekje naar Frankrijk. Met 3 vrienden van ons, in een mooie franse villa...... Hopelijk ligt er een beetje sneeuw, al zie je ons niet op de ski, het blijft een mooi gezicht...... vooral in de bergen !!!! Wij wensen iedereen alvast een heerlijke kersttijd !!!!!

1 opmerking:

  1. jurjen en janneke13 december 2011 om 11:21

    Wat een tijd he, die sinterklaas. Ook hier veel spanning en hyper de piep kinderen. Gelukkig is het weer afgenomen maar het is tijd voor vakantie. Vind Ligang het leuk op school? Lijing geniet ervan. Lijing snapt ook nog niet hoe het nou zit met china. Zegt vaak toen ik een baby was waren jullie er niet en toen heeft God mij uitgekozen om bij jullie te wonen. We merken aan Diego dat hij het steeds meer begrijpt en vertelde laatst aan iemand dat hij niet geboren was maar gekocht. Dat heb ik toen maar snel anders uitgelegd.Het is best moeilijk om te begrijpen.
    Gezellige feestdagen gewenst en misschien kunnen we elkaar het volgend jaar eens ontmoeten.

    Groeten Jurjen en janneke Diego en Lijing

    BeantwoordenVerwijderen